Proeverij van Gooise Koren 2018

Op zondag 23 september wordt de traditionele Proeverij van Gooise Koren weer georganiseerd in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Het publiek kan deze dag gratis sfeerproeven en meezingen bij diverse Gooise koren om zo de leukste kant van zingen in een koor te ervaren: de koorrepetitie! De hele dag organiseren de koren korte repetities en workshops!

PrintDe Proeverij van Gooise Koren vormt de start van de Gooise Korenweken 2018. Van 23 september – 6 oktober 2018 houden Gooise koren open huis, zodat je na een brede oriëntatie tijdens Proeverij het koor ook kunt ervaren op een echte repetitie.

Proeverij van Gooise Koren
Deelnemende koren geven tijdens de Proeverij van Gooise Koren korte repetitie-workshops van ca. 20 minuten waar publiek gratis aan mag deelnemen. De proeverij heeft plaats op zondag 23 september van 12.00 – 16.00 uur. Zo kun je letterlijk proeven van de grote verscheidenheid aan Gooise amateurkoren!

DEELNEMENDE KOREN PROEVERIJ 2018:

Blaricums Gemengd Koor Popkoor Prestige Hilversum
BV de Zangerij Popkoor Royal Rhythm
Close&Classic Stadskoor Eemnes
Firma Vocaal Theaterkoor Expreszo
GO! Opera Vocal Group MIDNIGHT
Kamerkoor Akkoord Vocal Group NOON
La Muse s’Amuse Vocal Group Surprise
Nederlandse Händelvereniging Vocal Group The Ambrosians
Once Again

 

Blaricums gemengd koor o.l.v. Lex Barten
Blaricum – Repetities op woensdagavond van 19.45-22.00 uur
www.bgk-koor.nl
Wij zingen van licht tot klassieke liederen. Twee per jaar geven wij een concert en tussendoor doen we mee aan festivals en kooruitjes. Ons koor bestaat uit 26 leden, die met veel plezier werken aan de uitvoeringen. De gezelligheid hoort erbij met een nazit aan de bar van de Blaercom. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk. Koorervaring een pré. De leden zijn afkomstig uit het Gooi en geven we onze concerten in Laren, Huizen en Blaricum. Kom een keer luisteren om de sfeer te proeven.

BV de Zangerij o.l.v. Wim van Geffen
Bussum – Repetities op maandagavond 20.00-22.00
www.bvdezangerij.nl
BV de Zangerij bestaat uit ca. 20 enthousiaste en ambitieuze zangers en zangeressen, afkomstig uit Gooi en omstreken. Samen werken we vol overgave aan uiteenlopende populaire nummers van bv. Boudewijn de Groot, Queen, De Dijk, Randy Newman etc. Wij streven naar perfectie en doen dat met veel toewijding maar wel in een ongedwongen sfeer. Na elke repetitie is er ruimte voor gezelligheid. Er is nog plaats voor 2 bassen en 1 tenor.

Close&Classic o.l.v. Hanneke Huybers
Plaats: wisselend bij koorleden thuis
Repetities op donderdag in de oneven weken van 20.00-22.00 uur
Wij zijn een enthousiast vierstemmig gemengd koor van 11 leden. We zoeken nog één lage bas. Ons repertoire is divers. Een prettige combinatie van Klassiek en Close Harmony, maar ook Latijns Amerikaans en lichte muziek. We zingen a capella, maar ook onder begeleiding van onze dirigent op de piano. We zingen al 15 jaar met elkaar, maar zijn opnieuw gestart in juni met deze nieuwe naam en met een nieuwe dirigent. We hebben nog geen website.

Firma Vocaal o.l.v. Rolinde Zieverink
Weesp – Repetities op maandag, 20.00-22.15 uur
www.firmavocaal.nl
Firma Vocaal is een ambitieus, enthousiast en gezellig gemengd popkoor uit Weesp. Wij zingen up tempo popnummers en mooie ballads. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. De nummers worden thuis ingestudeerd, met behulp van ingezongen mp3’s. Op de repetitieavonden kunnen we daardoor meteen meerstemmig zingen en werken aan verfijning, stemvorming, zuiverheid, interpretatie en presentatie. Bij uitvoeringen zingen we uit het hoofd. We treden meerdere keren per jaar op.

GO! Opera Projectkoor Het Gooi o.l.v. Roy Voogd en Ingrid Stijsiger
Hilversum – Repetities projectmatig op zaterdag 10.00 – 13.00 uur
www.GoOpera.nl
GO! Opera maakt eigentijdse operaproducties met het koor in de hoofdrol, gecoacht door en uitgevoerd met ervaren operaprofessionals. Wereldberoemde aria’s en koorwerken uit diverse bekende opera’s worden opnieuw samengebracht in een herschreven libretto van een bestaande opera. Hierdoor ontstaat voor iedereen één groot feest van herkenning. Puccini’s Madama Butterfly vormt de inspiratiebron voor de derde productie in 2019-2020. Met o.m. Puccini, Verdi, Mozart, Rossini, Strauss, Bizet en Monteverdi. Uitvoering in september 2019 o.m. in Naarden-Vesting.

Kamerkoor Akkoord Hilversum o.l.v. Cees van der Poel
www.akkoordhilversum.worldpress.com
Hilversum – Repetities op woensdagavond van 20.00-22.00
We zijn als kamerkoor in 2003 begonnen in de huiskamer, “tussen de
schuifdeuren”. Elk jaar geven we een concert; dit jaar op 11 november in de Oud-Katholieke Kerk op het Melkpad in Hilversum, aanvang 15.00 uur.
We voeren werken uit van o.a. Desprez, Orlando di Lasso, Gleillo, Sibelius
en Lauridsen. Daarnaast treden we elk jaar op in de serie “Cantate op de Brink” in de Grote Kerk in Hilversum. Verder geven we regelmatig concerten in de wijde omgeving, bv in de Cosmas & Damianus in Abcoude. Sinds de oprichting is Cees van der Poel onze dirigent.

La Muse s’Amuse o.l.v. Gro Rapstad
Hilversum – Repetities op maandagavond van 20.00-22.00 uur
www.lamusesamuse.nl
La Muse s’Amuse is een gezellig en enthousiast vrouwenkoor van zo’n 25 leden, jong en rijper. Plezier in zingen staat voorop. We genieten ervan steeds beter en professioneler te worden. We hebben aandacht voor stemvorming, ademhaling, luisteren naar elkaar, soms uit het hoofd leren van teksten, extra oefenen per stem. Ons repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit meerstemmige muziek zoals volksmuziek uit diverse landen,  musicalsongs, filmmuziek, klassieke liederen, Nederlandse (meezing of luister) liedjes.

Nederlandse Händelvereniging
o.l.v. Boudewijn Jansen en Rick Muselaers
Hilversum – Repetities op donderdag van 20.00 tot 22.30 uur
www.haendelvereniging.nl
De Nederlandse Händelvereniging bestaat ruim 70 jaar en heeft bijna honderd leden. Jaarlijks verzorgen we uitvoeringen van Händel’s Messiah in de Grote Kerk Naarden, het Concertgebouw Amsterdam en andere kerken in Nederland. Er staan klassieke werken van diverse componisten op ons repertoire. In ons streven naar vernieuwing en een interessante mix van oud en nieuw, zijn de laatste jaren ook moderne componisten, zoals Whitacre en Lauridsen aan bod gekomen. Dit seizoen met twee gastdirigenten, Boudewijn Jansen voor het Brahms en Bruckner concert op 19 oktober en de Messiah concerten in december. Na onze Messiah concerten komt Rick Muselaers, hij is onze gastdirigent voor ons concert op 26 april 2019.

Popkoor Prestige Hilversum o.l.v. Annika Esslage
Hilversum – Repetities op woensdag, 20:00 tot 22:00
www.popkoorprestige.nl
Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits. Denk aan artiesten als Justin Timberlake, Ed Sheeran, Shawn Mendes, Kensington. Onze leden variëren in de leeftijd van 12 tot 65+ en we hebben plek voor zowel mannen als vrouwen. Uniek is dat we onze eigen live band hebben!

Popkoor Royal Rhythm o.l.v. Robert D. Fisher
Hilversum – Repetities op maandag 20:00-22:00 uur
Popkoor Royal Rhythm is een gemengd koor met ongeveer 35 leden. We zingen Engels- en Nederlandstalige popklassiekers en hits van nu. Van ballads tot up tempo en alles daar tussenin. We onderscheiden ons door eigen arrangementen van onze enthousiaste dirigent Robert D. Fisher. Hou je van zingen en van popmuziek? Kom dan ons koor versterken! Je bent van harte welkom ongeacht je stemgroep, leeftijd of koorervaring.

Theaterkoor Expreszo o.l.v. Paul Snoek
Eemnes – Repetities op vrijdag van 10.00-12.00 uur
www.paulsnoek.nl
Expreszo bestaat uit 40 enthousiaste en ambitieuze dames die met veel plezier werken aan prachtige uitvoeringen. Repetities zijn een wekelijks feest vol humor en gedrevenheid in het sfeervolle Koorhuys. Op het repertoire staat pop, kleinkunst en musical, maar als het programma het vraagt, zingen we ook klassiek of wereldmuziek. Expreszo werkt projectmatig en brengt thematische en theatrale concerten, waarin ontroerend klein en indrukwekkend groots elkaar afwisselen.
Onze dirigent Paul Snoek brengt ons koor steeds weer een stap verder naar nog mooier, nog veelzijdiger en nog meer van hart tot hart!

Vocal Group MIDNIGHT o.l.v. Gerard van Amstel
Weesp – Repetities 1x per maand
www.vocalgroupmidnight.nl
Vocal Group MIDNIGHT uit Weesp bestaat uit 12 mannen die het leuk vinden om popsongs meerstemmig te zingen. Alle arrangementen worden gemaakt door muzikaal leider Gerard van Amstel. We repeteren zes à zeven keer wekelijks als we een voorstelling hebben gepland. De leden studeren hun muziek thuis in, zodat we op de repetitie lekker muziek kunnen maken.

Vocal Group NOON o.l.v. Gerard van Amstel
Weesp – Repetities 1x per maand
www.vocalgroupnoon.nl
Vocal Group NOON uit Weesp bestaat uit 12 vrouwen die het leuk vinden om popsongs meerstemmig te zingen. Alle arrangementen worden gemaakt door muzikaal leider Gerard van Amstel. We repeteren zes à zeven keer wekelijks als we een voorstelling hebben gepland. De leden studeren hun muziek thuis in, zodat we op de repetitie lekker muziek kunnen maken.

Vocal Group Surprise o.l.v. Paul Grob
Huizen – Repetities op donderdag, 20.15-22.30 uur
www.vocalgroupsurprise.nl
Vocal Group Surprise is een enthousiast 3-stemmig dameskoor van 18 leden. Ons repertoire bestaat uit o.a. pop, rhythm- en soulnummers. Dit alles onder de muzikale leiding van onze dirigent Paul Grob.

Vrouwenkoor Once Again o.l.v. Dody Soetanto
Loosdrecht – Repetities op woensdag 19.45-22.00 uur
Facebook: Once Again
Once Again is een gezellig en enthousiast vrouwenkoor dat bestaat uit 13 vrouwen van alle leeftijden. Wij zingen close harmony, evergreens,pop-songs, musical en licht klassiek, zowel a capella als met pianobegeleiding. Wil je met ons mee zingen? Kom dan vrijblijvend naar één van onze repetities.

GKW Proeverij 2018 - ePoster