Goois Dirigentenkoor

Wat: Het Goois Dirigentenkoor
Waar: MCO in Hilversum
Wanneer:  za 15 juni 2019, 10 – 12 uur
Wie: Exclusief voor GOOISE koordirigenten (zie regioafkadering op de afbeelding)!


Beste Gooise koordirigenten,

Met heel veel plezier willen we alle GOOISE koordirigenten voor deze eerste editie uitnodigen. Meedoen is gratis, maar je moet je wel even via onderstaand formulier aanmelden!

Wat gaan we doen?
In een afgesloten omgeving, zonder publiek (!) met elkaar koorrepertoire zingen. Iedereen brengt een stuk in dat hij/zij zelf met het koor repeteert. Alle andere koordirigenten zijn dan het koor waar je me kunt werken.

Waarom?
Allereerst: gewoon omdat het ontzettend leuk is om elkaar te ontmoeten en dat moment gebruiken om samen muziek te maken en te delen. Het wordt een setting waarin we als collega’s onderling voor elkaar open kunnen staan, zonder ons voor de buitenwereld kwetsbaar op te stellen.

Werken met elkaar & Leren van elkaar
We hebben een soort low-profile “koor-practicum” voor ogen in de vorm van “peer-teaching voor professionals” zoals je dat zelf waarschijnlijk ook wel hebt ervaren tijdens de opleiding, maar daarna nooit meer hebt kunnen doen. Je maakt kennis met nieuw repertoire, krijgt de gelegenheid om met getrainde musici te werken en -als je dat wilt- kun je in een veilige omgeving onder collega’s waardevolle terugkoppeling krijgen op je repetitietechnieken.

Je kiest zelf een stuk dat je wilt repeteren. Het maakt niet uit of je dat gekozen repertoire gewoon met collega’s wilt delen, of dat je er zelf als dirigent aan wilt werken en terugkoppeling vraagt. De keuze is vrij, zolang het maar een koorwerk is dat a capella of met pianobegeleiding gezongen kan worden. Als het repertoire daar om vraagt zorgen wij dat er ook een goede repetitor komt, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken 😉

We gaan er even vanuit dat iedereen die dat wil min. een kwartier krijgt om er aan te werken. Mocht de beschikbare tijd anders afdwingen door -bijvoorbeeld een hoge opkomst-, dan komen we daar t.z.t. op terug. Zelf dirigeren is overigens niet verplicht. Alleen meezingen als dirigent mag natuurlijk ook.

De meeste van ons kunnen behoorlijk goed van blad lezen, dus ook ieders voorbereiding is zeer overzichtelijk. Voor degenen die daar niet zo goed in zijn is het van belang om tijdige de bladmuziek als pdf te delen. Dan hebben we ook meteen allemaal de muziek bij elkaar. Uiteraard moeten we daarbij wel het gebruiksrecht in acht houden. Aangezien je zelf het repertoire kiest en voor eigen studiedoeleinden inzet, gaan we er vanuit dat ieder deelnemend dirigent zelf het gebruiksrecht van de eigen bladmuziek regelt.

Een goed idee? Meld je dan vóór 18 mei aan. Dan weten wij hoe groot de ruimte moet zijn die we gaan huren. Vooralsnog hebben we Studio 7 in het MCO in optie staan.

We kijken uit naar jullie reacties en hopen op een grote opkomst!

croissants