Gezocht: regio-coördinatoren

STICHTING AMATEURKOOR ZOEKT REGIONALE OGEN EN OREN  
Stichting Amateurkoor wil in heel Nederland op regionaal niveau koren intensiever met elkaar in contact brengen. We zoeken daarom mensen met een warm hart voor het amateurkoor en een sterk regionaal netwerk.

cropped-wp-beeldbasis-021.jpg

Voor de beweging die we vanuit Stichting Amateurkoor in de Nederlandse koorwereld tot stand willen brengen, starten we daar waar de meeste koren daadwerkelijk actief zijn: op lokaal/regionaal niveau. Daarom zijn we recent begonnen om voor iedere regio een coördinator te zoeken die de ogen en oren vormt voor de betreffende regio.   De regiocoördinator is iemand die gelooft in samenwerking en goed is ingevoerd in de koorwereld en vooral in de betreffende regio weet wat er speelt. De regiocoördinator heeft een warm hart voor amateurkoren, het is immers gebaseerd op vrijwilligerswerk. In de regiogroepen maken we geen onderscheid in stijl, noch niveau van de koren. koorzangers en/of koordirigenten: een koor is in onze definitie een groep van minimaal 8 mensen die samen zingen. En dat mooie gegeven verdient volgens ons veel meer aandacht!  

social-media-word-of-mouth-1776312

Een- à tweemaal per jaar willen we de regiocoördinatoren bij elkaar laten komen voor centraal overleg waarin kennis en ervaringen interregionaal gedeeld worden. Die gezamenlijke kennis wordt vervolgens ingezet om projecten te organiseren die de Nederlandse koorcultuur kunnen verrijken.   In het eerste kwartaal van 2016 streven we naar een eerste bijeenkomst van regio-coördinatoren. Het begin is er: in de regio’s Het Gooi, Noord-Holland-Noord, Arnhem/Nijmegen en Drenthe hebben we inmiddels belangstellenden gevonden.   Als je je in bovenstaande omschrijving herkent en het leuk vind om een centrale rol in jouw regionale koorwereld in zou willen vullen, reageer dan via ons contactformulier!   Samenwerking met bestaande regionale netwerken Het centrale woord in de missie van Stichting Amateurkoor is ‘samenwerken’. We willen zéker niet het wiel opnieuw uitvinden, integendeel! Daarom zoeken we ook actief contact met bestaande initiatieven die al heel veel werk hebben verzet om op lokaal/regionaal niveau koren met elkaar in contact te brengen en samenwerkingen te stimuleren. Belangstelling? Neem contact met ons op!