Proeverij van Gooise Koren 2016

Zondag 25 september, 11.00 – 17.00 uur
Lokatie: Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 in Hilversum

gkw-en-proeverij-2016-v06Tijdens de tweejaarlijkse Proeverij van Gooise Koren geven Gooise amateurkoren korte repetitie-workshops van ca. 20 minuten waar publiek gratis aan mag deelnemen. Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met meerdere koren op een dag. En wie weet, krijgt u de smaak wel te pakken om als lid van een van deze koren voortaan mee te blijven zingen!

Kom dus KoorProeven in het MCO Hilversum!

De Proeverij vormt traditioneel de start van de Gooise Korenweken, die van 25 september – 8 oktober 2016 gehouden worden.


Deelnemende koren Proeverij van Gooise Koren 2016:

Colore Vocale
Repetitie: om de week op donderdagavond, roulerend bij koorleden thuis
Dirigent: Friederike Wöllisch
Colore Vocale, onder leiding van Friederike Wöllisch, is een groep van elf enthousiaste zangers en zangeressen, voornamelijk wonend in het Gooi en omstreken. Het ensemble bestaat uit vier stemgroepen: sopraan, alt, tenor en bas. Om de week wordt er bij een van de leden thuis gerepeteerd. De ’colore‘ laten zich gelden in de accenten van het koortenue, en vooral in het kleurrijke repertoire, dat voert van barok en klassiek tot close harmony. Colore Vocale is op zoek naar een hoge sopraan en een lage bas.
Meer informatie: colorevocale@gmail.com, telefoon 035 – 526 26 91, www.colorevocale.blogspot.com.

Ensemble De Corazón
Repetitie: ma. 20:00 – 22:00 uur, Synagoge, Nieuwstraat 5, Weesp
Dirigent: Hanneke Huibers
Ensemble De Corazón is een enthousiast, gemengd vocaal ensemble met zestien koorleden o.l.v. Hanneke Huibers. We zingen a capella veelkleurige klassieke en wereldmuziek in diverse talen. Enkele van onze favoriete componisten: Rachmaninov, Purcell, Palestrina, Jurriaan Andriessen. We repeteren een aantal maanden in de synagoge in Weesp en een aantal maanden op wisselende locaties in Bussum en Naarden. Er is nog plaats voor tenoren, bassen en sopranen.
Meer informatie: saarmeuter@gmail.com, telefoon 035 – 693 03 33.

Firma Vocaal
Repetitie: ma. 20:00 – 22:15 uur, basisschool De Terp, Weesp
Dirigent: Gerard van Amstel
Popkoor Firma Vocaal uit Weesp bestaat dit jaar tien jaar. We vieren dat met een zelf geschreven: Firma Vocaal, de musical. De teksten zijn van Erik Idema; de muziek is van muzikaal leider Gerard van Amstel. We kunnen bij alle stemgroepen wel zangers gebruiken.
Meer informatie: www.firmavocaal.nl.

GO! Opera – Queen Arthur
Repetities starten januari 2017: za. 10.00 – 13.00 uur, MCO, Heuvellaan 33, Hilversum
GO! Opera is een initiatief van Stichting Amateurkoor waarbinnen meerdere regionale projectkoren met elkaar verbonden worden in de uitvoeringsfase, waardoor omvangrijke operakoren ontstaan en bezettingsuitdagingen op lokaal/regionaal niveau geminimaliseerd worden. Na de zeer succesvolle productie FAUST in 2015/16 met 2 + 4 regionale projectkoren, start GO! Opera in jan/feb 2017 in 3 regio’s waaronder Het Gooi met een nieuwe productie “Queen Arthur”. Nieuwsgierig? Tijdens de Proeverij alvast een voorproefje! Informatie: www.GOopera.nl.

Goois Vocaal Ensemble
Repetitie: di. 20.00 – 22.30 uur, tijdelijk in MCO, Heuvellaan 33, Hilversum
Dirigent: Roy Voogd
Iedere dinsdagavond zingen wij Lekker Licht repertoire – 65 koorleden in de verdeling sopranen, alten, tenoren en bassen – de sterren van de hemel in Studio 4 o.l.v. dirigent Roy Voogd en op piano begeleid door Alwin Kluit. Ons repertoire voelt zich het best thuis in het lichte genre. We zingen zowel Nederlands als Engelstalig repertoire. Van Ramses Shaffy tot Bond!
Meer informatie: www.gooisvocaal.nl.

Goylants Kamerkoor
Repetitie: ma. 19.30 – 22.00 uur, basisschool De Ark, Salland 2, Huizen
Dirigent: Bas Halsema
Het Goylants Kamerkoor de 15de eeuw tot heden. Sinds 2011 zijn we een projectkoor waarvoor (geoefende) zangers zich per project kunnen aanmelden. Wie sfeer wil komen proeven is altijd welkom op een repetitieavond. Meld je jouw komst vooraf, dan rekenen we met de koffie op je en zorgen dat er bladmuziek voorhanden is!
Meer informatie: www.goylantskamerkoor.nl.

Koor in ’t Gooi
Repetitie: wo. 20.00 – 21.45 uur, Bussum
Dirigent: Friederike Wöllisch
Koor in ´t Gooi is een gemengd koor van circa dertig leden uit de hele Gooi- en Vechtstreek, onder leiding van dirigente Friederike Wöllisch. Het gevarieerde repertoire bestaat uit drie- en vierstemmige muziek uit alle tijden van het klassieke genre. Wat ons koor bijzonder maakt, is dat iedereen zich thuis voelt en actief betrokken is. Iedereen is welkom, maar vooral tenoren en bassen!
Meer informatie: www.koorintgooi.nl.

La Muse s’Amuse
Repetitie: ma. 20.00 – 22.00 uur ‘Nieuw Nazareth’, Dr. Cuypersplein 5, Hilversum
Dirigent: Gro Rapstad
Vrouwenkoor met pit! Hou je van zingen? Wil je je stem ontwikkelen en gezellig met andere vrouwen de mooiste liederen zingen? We zingen met ruim twintig vrouwen wekelijks de sterren van de hemel: plezier in zingen staat voorop. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit meerstemmige muziek, bijvoorbeeld: bekende musicalsongs; enkele klassieke liederen; canons. Daarnaast is er aandacht voor stemvorming, luisteren naar elkaar en werken aan een mooie koorklank. Op 4 februari 2017 staat ons jubileumconcert (20 jaar) op het programma.
Meer informatie: www.lamusesamuse.nl.

Noot voor Noot
Repetitie: do. 20.30 – 22.30 uur, Oranje Nassauschool, Muiderberg
Dirigent: Peter Rieken
Bij Noot voor Noot uit Muiderberg zingen we, voor ons muzikale plezier, a capella, vrolijke en serieuze liederen uit alle tijden, uit allerlei landen, in vele talen. Onze dirigent en arrangeur is Peter Rieken. Wilt u op donderdagavond een keertje meedoen? U bent (zeker als tenor) van harte welkom!
Meer informatie: www.facebook.com/nootvoornoot.

Once Again, vrouwenkoor
Repetitie: wo. 20.00 – 22.00 uur, ’t Koorhuys, Eemnes
Dirigent: Dody Soetanto
Genre: popsongs, musicals, evergreens, a capella, close harmony en lichte muziek.
Once Again is een gezellig en enthousiast vrouwenkoor dat bestaat uit vijftien dames. Er is veel aandacht voor dynamiek en klank. De meeste stukken worden drie- of vierstemmig gezongen. Optreden doen we twee à drie keer per jaar: onder andere in Paradiso, op Vestival Vocaal en hier bij de Proeverij. Je kunt gewoon binnenlopen op onze nieuwe locatie, ’t Koorhuys, om eens mee te zingen en de sfeer te proeven.
Meer informatie: onceagain.koor@gmail.com, telefoon 06 – 41 32 07 28, www.facebook.com/vrouwenkoor once again.

Pro Musica Bussum
Repetitie: di. 20.00 – 22.30 uur, De Uit-Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum
Dirigent: Michiel van Laarhoven
Pro Musica is een gemengd koor met ruim vijftig leden, dat van oudsher bekend is om zijn brede, meerstemmige repertoire: klassieke muziek, maar ook musical, jazz en popmuziek in diverse talen. Onder leiding van de jonge, enthousiaste dirigent Michiel van Laarhoven werken we constant aan het verbeteren van de koorklank en de -presentatie. Kom eens langs om kennis te maken!
Meer informatie: www.promusica.nl.

Pur Sang, kamerkoor
Repetitie: di. 20.00 – 22.00 uur, MCO Hilversum, Heuvellaan 33, Hilversum
Dirigent: Paul de Boer
Ons repertoire bestaat uit a capella, meestal vierstemmige, koormuziek voor gemengd koor. We zingen Europees werk uit de 20ste en inmiddels 21ste eeuw, met af en toe een uitstapje. We proberen het repertoire steeds zo te kiezen dat we worden uitgedaagd. Dit betekent dat we enige muzikale ervaring en thuisstudie vragen van de leden. Noten kunnen lezen strekt daarom tot aanbeveling, maar met een goed muzikaal gehoor en een flinke dosis enthousiasme kom je een heel eind. Bij voorbereiding en uitvoering van onze programma’s beleven we veel plezier met de muziek en met elkaar.
Meer informatie: www.pursangkamerkoor.nl.

senZa ragaZZi
Repetitie: di. 19.45 – 21.45 uur, Hilversum
Dirigent: Anjolet Rotteveel
Vrouwenkoor senZa ragaZZi doet het zonder mannen én met een inspirerende dirigente…Negentien vrouwen, negentien persoonlijkheden die samensmelten in een a-capellarepertoire van bijzondere wereldmuziek. Volksliedjes van de steppen, liefdesliedjes van overzee, trotse liederen uit Afrika en ook klassieke nummers, meerstemmig gezongen met passie en lichtheid. We kunnen er nog koorleden bij hebben, vrouwen welteverstaan!
Meer informatie: dini.ietswaard@tele2.nl, telefoon: 035 – 683 95 08.

Singers Vrouwen Kleinkoor
Repetitie: wo. 20.00 – 22.00 uur, Velthuijsenlaan, Laren
Dirigent: Ebo Roek
Vrouwen Kleinkoor bewijst dat klassieke muziek – van stokoud tot hypermodern – helemaal niet saai is. Met twintig dames genieten we van prachtige muziek. En van elkaar! Een amateurkoor dat voor zichzelf de lat aangenaam hoog legt, waarbij het plezier van samen zingen voorop staat. Onder de bezielende leiding van Ebo Roek maken we van iedere woensdagavond een feestje.
Meer informatie: www.singersvrouwenkleinkoor.nl.

’t KOOR!
Repetitie: do. 19.45 – 22.00 uur, MCO, Heuvellaan 33, Hilversum
Dirigent: Michiel van Laarhoven
Zingen met plezier is sinds de oprichting in 2011 ons motto en dat brengen we tijdens elke repetitie en bij ieder optreden in de praktijk. Wij hebben op dit moment 75 leden en ons repertoire bestaat uit bekende film- en musicalmelodieën, evergreens en andere populaire muziek, waarbij een uitstapje naar de (lichte) klassieke muziek ook niet wordt geschuwd. Pianiste Ludmila de Klerk verzorgt de muzikale begeleiding. Kom dus gerust eens ‘proeven’ op de donderdagavond, want wij weten zeker dat dit naar meer smaakt. Ook deelname aan ons koor op projectbasis is mogelijk.
Meer informatie: www.tkoor.nl.

Vocal Group NOON
Repetitie: geen reguliere avond
Dirigent: Gerard van Amstel
Vocal Group NOON uit Weesp bestaat uit twaalf zangeressen die het leuk vinden om pop- en kleinkunstsongs meerstemmig te zingen. NOON staat onder leiding van Gerard van Amstel, die alle arrangementen schrijft. We zijn een projectkoor en hebben geen reguliere repetitieavond. We repeteren meestal zes of zeven keer voor een voorstelling. De leden studeren thuis hun muziek in, zodat we op de repetitie lekker muziek kunnen maken.
Meer informatie: www.vocalgroupnoon.nl.

Vocalgroup Esperanto
Repetitie: di. 20.00 – 22.00 uur, Bussum
Dirigent: Karen de Vries
Vocalgroup Esperanto bestaat uit tien enthousiaste zangeressen, onder leiding van Karen de Vries. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers drie- tot vijfstemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog. Esperanto wil graag groeien naar twaalf leden. Kom meezingen op dinsdag 27 september en 5 oktober!
Meer informatie: www.vocalgroupesperanto.nl, telefoon 06 – 42 50 54 24.